Bemutatkozik Viniczai Dóra szétnyílt hasizom specialista | SzuperAnyuka
Főoldal » SzuperTest » Bemutatkozik Viniczai Dóra szétnyílt hasizom specialista

Bemutatkozik Viniczai Dóra szétnyílt hasizom specialista

A nők a várandósság során megszokják, hogy a hátfájás és a derékfájás a mindennapok rész. Szinte már fel sem tűnik, ha a szülést követően sem változik a helyzet.

Ráadásul sokuk a széltnyílt hasizom nyomán a megereszkedett hassal is kénytelen szembenézni, ami gyakran a megszokott erősítő torna hatására sem javul. Sőt, sokszor csak romlik. Pedig van megoldás, méghozzá olyan, ami bizonyítottan működik és néhány hónap alatt nem csak látható eredményt, de valódi életminőség-javulást is hoz.

Saját magammal kezdtem

Viniczai Dóra, RTM oktató, szétnyílt hasizom specialista

Viniczai Dóra, RTM oktató, szétnyílt hasizom specialista

“Hármasikreim 2014-ben születtek. Az óriási pocakom következtében 3-4 ujjnyi szétnyílás volt a hasam teljes hosszán. Saját testemen tapasztaltam meg az eltávolodott egyenes hasizmok okozta problémákat. A veszélyeztetett várandósság után újra kellett építeni a hasamat, az izmaimat és összességében saját magamat. Ekkor szerettem bele a szétnyílt hasizom regenerálásába és általában ebbe a témába, mert saját bőrömön tapasztaltam, hogy egy jó szakemberrel milyen minőségi változásokat lehet elérni. Ezért sportoktatóként elvégeztem az RTM (Rectus Training Method) képzést, amely kifejezetten a szétnyílt hasizom regenerálását és a kapcsolódó területek megerősítését célozza. Időközben pedig számos további képzést és tanfolyamot is elvégeztem. Mindezek nagy segítséget nyújtanak a hozzám fordulók különböző egészségügyi problémáinak megértése és a gyakorlatok testre szabása során.

A szétnyílt hasizom probléma elsősorban egészségügyi kérdés: az a cél, hogy az izmok megfelelően el tudják látni a rájuk bízott munkát:

A szétnyílt hasizom az egyenes hasizom eltávolodását jelenti.

A szétnyílt hasizom az egyenes hasizom eltávolodását jelenti

  • megtartsák a hasi szerveket a helyükön,
  • fizikai védelmet nyújtsanak a belső lágy részeknek,
  • stabilizálják a medencefeneket,
  • normalizálják a hasűri-nyomást,
  • számos mozgásban és a légzésben is részt vegyenek.

De mindezeken túl az egészséges és szép hasfal természetesen önbizalmi és esztétikai szempontból is fontos. Nem utolsó sorban fontos kiindulópont ahhoz, hogy a klasszikus tornát és egyéb edzésformákat is bátrabban végezhessük.

Szétnyílt hasizom regenerálás: személyes és testre szabott torna

Az RTM megkülönböztető jegye a személyesség: az erőnlét, az egészségi állapot és az esetleges egyészségügyi problémák figyelembevételével mindenkinek testre szabjuk a gyakorlatokat, és folyamatosan figyelemmel kísérjük a torna menetét és az eredményeket.  Az RTM mellett számos további tanfolyamot és képzést is elvégeztem, hogy a szétnyílt hasizmot kísérő, a regenerációt befolyásoló egészségügyi problémákat is figyelembe tudjuk venni az egyéni tornasorok kialakításakor.

RTM, azaz rectus training method óra, a szétnyílt hasizom regenerációjára

RTM, azaz rectus training method óra, a szétnyílt hasizom regenerációjára

Az anyukák az óráimon mindig a szintjüknek megfelelő gyakorlatokat kapnak, folyamatos szakmai kontroll mellett. Hétről hétre követem a fejlődésüket, nincsenek magukra hagyva a problémával. A naponta-kétnaponta ajánlott kb. 15 perces házi feladat segíti a gyorsabb regenerálódást. A jó hangulat és a hasonló élethelyzetben lévők társasága pedig segít átlendülni a nehéz időszakokon.
A babákat, nagyobbacskákat is szeretettel várom a foglalkozásokra.
Kismamáknak, babát tervezőknek pedig prevenciós céllal ajánlom a tornát, mert a megfelelő izmok erősítésével megelőzhető a hasizom nagyobb szétnyílása.

Az RTM már online is elérhető

A pandémia nyomán 2020 tavaszától az RTM már online formában is elérhető. Minden olyan jelentkező, aki korábban nem vett részt személyesen RTM óráimon, élő online egyéni konzultációval kezdi a módszerrel való ismerkedést. Ennek során felmérjük hasizmainak állapotát, általános erőnlétét és esetleges egészségügyi problémáit. Majd mindezek figyelembevételével testre szabjuk az első gyakorlatsorokat.

RTM Online Viniczai Dórával

A következő lépés az alapozó kurzus megkezdése, ahol a résztvevők 3 hét alatt megismerkednek az alapokkal, főbb testhelyzetekkel és az alapgyakorlatokkal. Aki hetente legalább 2-3 alkalommal tud tornázni, ennyi idő alatt általában eljut a középhaladó szintre, ahol már komolyabb kihívásokkal találkozik. A középhaladó szint után a legtöbben bátran átválthatnak az online gyakorló órákra, míg azok, akik lemaradtak, lassabban haladnak, megismételhetik a szintjüket, vagy nagyobb egyéni figyelem mellett mehetnek tovább a haladó szintre.

Az RTM online keretében hetente több rövidebb-hosszabb video-gyakorlatsort kapnak a résztvevők. Ezen felül hetente egy közös interaktív Zoom-órán is részt vehetnek, ahol segítséget, tanácsokat kaphatnak a torna helyes kivitelezéséhez és válaszokat a felmerülő kérdésekre.

Ha szeretne egészséges hasizmokat és mélyizmokat, szép alakot, helyes tartást és megszabadulna a hátfájástól és a derékfájástól, érdemes kipróbálni az RTM-et. Ide kattintva további részleteket olvashat és jelentkezhet tanfolyamainkra is, amelyek általában minden hónap első-második hetében indulnak. Szeretettel várunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük