SzuperMozgó Babatorna online mozgásfejlesztés kisgyermekeknek
Főoldal » Magazin » SzuperMozgó Babatorna Gabival

SzuperMozgó Babatorna Gabival

Indul a SzuperMozgó online Babatorna Denke Gabi konduktorral! Egyéni online konzultációval, előre rögzített video-gyakorlatsorokkal, heti csoportos élő órákkal és módszertani videókkal várunk, hogy bármikor tornázhass a babáddal, amikor azt a napirendetek engedi.

A kisgyermekeknél az idegrendszer és a mozgás nagyon szoros kapcsolatban állnak, együtt fejlődnek, egymást stimulálják. Ezért még a makkegészséges kisgyermekeknek is hasznára válik egy kis mozgásfejlesztés, hiszen a tudatos mozgás és mozgatás az idegrendszeri érettségre is jótékony hatást gyakorol.

A SzuperMozgó Babatorna online programban végigkísérheted gyermekedet az összes fontos mozgásfejlődési állomáson, amelyhez gyakorlatokat és szakértői támogatást is kapsz. Így menet közben biztosan nem marad ki semmi, és kiderülnek a kisebb-nagyobb elakadások, kihagyások, féloldalasságok, feszességek is. Tornáink és szakértői javaslataink segítenek túllendülni ezeken a pontokon (ilyenekről, mint pl. a repülőzés, vagy a W-ülés itt is olvashatsz). A gyakorlatok elvégzése során együtt töltött idő alatt pedig nem csak kisgyermekedet fejleszted, de még szorosabbra fűzheted vele a kapcsolatodat is!

A SzuperMozgó Babatorna és én

Denke Gabi konduktor, óvodapedagógus, a SzuperMozgó Babatorna programok mozgásfejlesztő terapeutája
Denke Gabi konduktor-óvodapedagógus, alapozó mozgásfejlesztő terapeuta

Denke Gabi vagyok, konduktor-óvodapedagógus, alapozó mozgásfejlesztő- terapeuta, homloklebeny-terapeuta, és civilben 6 gyermek édesanyja. Tíz éve foglalkozom kisgyermekek mozgásfejlesztésével. Eleinte óvodás és kisiskolás korú gyerekeknek, majd az évek során egyre kisebbeknek segítettem. Hatodik gyermekünk koraszülöttként jött a világra, így magam is átélhettem, hogy mekkora jelentősége van a korai fejlesztésnek.

A lányaimmal és a kisfiammal való foglalkozás még jobban megerősített abban: egyáltalán nem mindegy, hogy ki hogyan, milyen mozgásfejlesztési segítséggel indul el az élet rögös útján. A SzuperAnyuka szakmai csapatával közösen kifejlesztett SzuperMozgó programmal egy régi álmom vált valóra! Hiszem, hogy megfelelő szakmai támogatást nyújtva – veled közösen – képesek vagyunk életre szóló muníciót adni kisgyermekednek. Menjünk végig az úton, élvezzük a közös torna perceit, és küzdjük le az esetleges akadályokat, nehézségeket együtt! Ha szeretnél jelentkezni, ide kattintva máris megteheted!

Ideális mozgásfejlődés – jól terhelhető idegrendszer

A kisgyermekek az első egy-két évben olyan intenzív fejlődésen mennek keresztül, amely csak erre a kezdeti életszakaszra jellemző. A magzati állapotban az első idegi kapcsolatok létrejöttét mozgások jelzik, a mozgások pedig visszacsatolásokat küldenek az idegpályáknak, amelyek ezeken keresztül épülnek ki és erősödnek meg. Ez a szoros kölcsönhatás még a születést követő években is fennáll. Ilyenkor szó szerint eléggé kitágul a tér ahhoz – legalábbis a mama pocakjához képest mindenképpen –, hogy célirányos tornával, gyakorlatokkal mi magunk is tudatosan elkezdhessük stimulálni, fejleszteni, erősíteni kisgyermekünk idegrendszerét.

A SzuperMozgó program az induláskor erre a kezdeti időszakra koncentrál, hogy segítsen az anyukáknak tudatosan foglalkozni kisgyermekük mozgásfejlődésével. A gyermekek többsége szerencsére alapvetően egészségesen születik. De ezzel együtt is meglepően sokuknál fordulnak elő a fejlődés során kisebb-nagyobb elakadások, amelyeket nem is biztos, hogy észrevesz, vagy éppen félreért az avatatlan szem.

Milyen ügyes, hogy mászásból egyből felállt – mondják a gyermekükre büszke szülők. Milyen aranyos, hogy féloldalasan kúszik, mint egy kommandós – lelkendezik a nagyi. Holott ezek a jelenségek inkább szakszerű törődést, korrekciót és egy kis forglalkozást igényelnek, hogy később ne okozzanak problémát. A SzuperMozgó ehhez nyújt megfelelő tornákat, szakértői támogatást és segítséget.

Nézz bele, milyen egy SzuperMozgó tornagyakorlat a legkisebbeknek!

A SzuperMozgó programban a tornagyakorlatokon keresztül a babákat végigvezetjük a mozgásfejlődés összes fontos állomásán. Ennek során a játékos gyakorlatok segítségével útba ejtünk minden olyan mozgásformát, amelynek adott időpillanatban meg kell történnie. Méghozzá akkor, amikor ez mozgásfejlődési szempontból tényleg indokolt, nem előbb és nem később, és nem kihagyva semmit.

Ne hagyd ki Te sem – jelentkezz most az aktuális SzuperMozgó kurzusunkra!

A várható eredmény egy helyes mozgáskoordinációval, erősebb testtudattal és kellőképpen fejlett, terhelhető idegrendszerrel felvértezett kisgyermek. Aki a tudatos mozgásfejlesztésnek is köszönhetően valószínűleg ügyesen helyt áll majd a bölcsiben, az oviban és később az iskolában – sőt, felnőttként is.

Kiknek szól a SzuperMozgó program?

Mozgásfejlődési szempontból a legfontosabb időszak a gyermek első egy-két éve. Ennek során a magatehetetlen, szinte minden percben szülei gondoskodására szoruló csöppség önállóan járni és akaratát kifejezni képes kisgyermekké fejlődik. A SzuperMozgó az induláskor ennek a legkisebb korosztálynak nyújt támogatást. A 3-8 hónapos korú

  • PICIKNEK, akik már próbálnak forogni, hasról hátra és hátról hasra, és a
  • MINIMANÓKNAK, akik már kúsznak és lassan elkezdenek mászni.

Ha tehát kisgyermeked aktuális mozgásfejlődésére igaz a fentiek valamelyike, máris ott a helyetek a SzuperMozgó programban!

Mit kell „tudnia” egy babának 3, 6 vagy 9 hónaposan? A „nagykönyv” szerinti ajánlások helyett inkább abban hiszünk, hogy minden kisgyermek a saját tempójában fejlődik. Vagyis a maga ütemében éri el a mozgásfejlődés mérföldköveit – természetesen a szakmailag ésszerű határokon belül. Ezért a SzuperMozgó programhoz elsősorban annak alapján érdemes csatlakozni, hogy hol tartotok most a fejlődésben. Nagyon egyszerű lesz megjegyezned a csoportokat, elég csak ránézni a kisgyermekedre, mi az, amit már csinál:

  • Icipici születéstől forgásig
  • Picike forgástól kúszásig
  • Minimanó kúszástól mászásig
  • Apró mászástól felállásig
  • Totyogó felállástól járásig

A SzuperMozgó program a későbbiek során egészen a kisiskolás korig tartó mozgásfejlesztést kínál majd online formában, amelybe így bármilyen korú kisgyermekkel bárhonnan könnyű lesz becsatlakozni és a programmal együtt fejlődni.

Milyen órákból áll a SzuperMozgó Babatorna?

A SzuperMozgó online babatorna a jelentkezést követően egyéni online videokonzultációval indul, amelynek keretében megnézzük a kisgyermekedet és megbeszéljük eddigi tapasztalataidat. Ezt követően meghívást kapsz zárt Facebook csoportunkba, ahol minden héten egy-egy új 15-20 perces gyakorlatsort érhetsz el. Emellett meginvitálunk heti 1 csoportos interaktív órára is, ahol a gyakorlatok helyes kivitelezésére is visszajelzést adunk, és szakértőnktől is kérdezhetsz.

Hogyan tudsz csatlakozni a SzuperMozgó Babatornához?

Töltsd ki és küldd el ezt a jelentkezési lapot, majd az e-mailben kapott számlát bankkártyával vagy átutalással egyenlítsd ki. Ezt követően időpontot egyeztetünk veled az első egyéni online (video)konzultációra, majd meghívót küldünk a SzuperMozgó Babatorna Piciknek vagy Minimanóknak szóló zárt Facebook-csoportjába.

Ebbe a zárt Facebook-csoportba minden héten felkerülnek az új gyakorlatsorok. A csoporttagságod alatt hozzáférésed korlátlan, tehát a gyakorlatokat bármennyiszer elvégezheted kisgyermekeddel, ha kedved tartja. Egy kurzus 4 hétig tart, ezt követően eldöntheted, hogy folytatod-e a tornát, s kisgyermeked fejlődésének tükrében ugyanabban a csoportban maradtok-e, vagy már érdemes szintet lépni.

Mennyibe kerül a SzuperMozgó Babatorna?

A teljes program 4 hetes, egymásra épülő blokkból áll. Induláskor csak az első blokk árát kell befizeted, majd minden blokk elvégzése után eldöntheted, hogy folytatod-e velünk a tornát, és vállalod-e a következő blokk költségeit. Ha csalódnál, bármikor kiszállhatsz. De reméljük, hogy jól fogjátok érezni magatokat, és érzékelni fogod a kiegyensúlyozott fejlődést kisgyermeked mozgásán.

Az első 4 hetes SzuperMozgó blokk díja 9.900, – Ft (áfával), amely tartalmaz 1 belépő egyéni online konzultációt az első héten, majd a következő 3 hétben heti 1 x 15-20 perces videó-tornasort, és heti 1 x 20-30 perces csoportos interaktív órát a közös otthoni gyakorláshoz. Ezeken az órákon hétről hétre felteheted kérdéseidet szakértőinknek is.

A későbbiek során a 4 hetes blokkokban a fent említett heti videó-gyakorlatsorokon és a csoportos interaktív órákon felül infovideókat is elérhetsz, amelyekben egy-egy jellegzetes mozgásfejlődési témát dolgozunk fel, és ezekre tematikus gyakorlatokat is bemutatunk.

Ajándékozni szeretném ezt a tornasorozatot – mit tegyek?

Töltsd ki a saját nevedre a jelentkezési lapot, és a megjegyzés rovatban jelezd, hogy ajándékba szeretnéd adni. Egyúttal másold be a leendő megajándékozott Facebook-oldalának hivatkozását. (Az egészségügyi kérdőívet nyugodtan átugorhatod.) A számla kiegyenlítése után ne felejtsd el a megajándékozottat sem értesíteni, mert fel kell vennie velünk a kapcsolatot a konduktor@szuperanyuka.hu e-mail címen!

Klassz, jövünk hozzátok tornázni!

Szeretettel látunk! Kérjük, kattints ide és töltsd ki jelentkezési lapot. Csak a *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező, de hálásak vagyunk, ha minél több egyéb információt is megadsz magatokról, amelyek segítenek nekünk a gyors kapcsolatfelvételben és kisgyermeked mozgásfejlődési sajátosságainak megismerésében.

Igen, jelentkezem a legújabb online SzuperMozgó Babatornára!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük