Szülés utáni erősítő torna gyógytornásszal | SzuperAnyuka
Főoldal » SzuperAnyuka Egészségtornák » Szülés utáni erősítő torna gyógytornásszal

Szülés utáni erősítő torna gyógytornásszal

Tudod hogy mi köze van a vállnak a derékfájáshoz? Megszámoltad már, naponta hányszor kell lehajolnod gyermekedhez és felemelned őt? Mit jelent a testednek ez a féloldalas terhelés, a gyakori görnyedt testtartás? Fürdetés, szoptatás, fektetés, altatás, hordozás, vagy csak egy gyors ölelés – rengeteg visszatérő helyzet és fizikai kihívás a mindennapokban, amik együtt rendszerint derékfájáshoz, nyakfájáshoz vezetnek.

Szülés utáni erősítő tornánk egy preventív gyógytorna, amellyel néhány hét alatt visszanyerheted erőnlétedet, helyes testtartásodat, és búcsút inthetsz a fájdalomnak!

A gyógytorna és én

Gáspár Anna gyógytornász a szülés utáni erősítő torna kidolgozója

Gáspár Anna vagyok, gyógytornász-fizioterapeuta, kismamatorna-oktató, három gyermek anyukája. Hosszú évek óta dolgozom kisgyermekes anyukákkal, akiknek többek között abban segítek, hogy a mindennapi fizikai igénybevétel (szoptatás, hordozás, ülőmunka) ne okozzon számukra mozgásszervi panaszokat. Nagy hangsúlyt fektetek a megelőzésre, prevencióra.

Azonban ha már kialakultak a problémák, azokat is sikeresen tünetmentessé tehetjük a megfelelő izmok erősítésével.
Te is több energiára vágysz a mindennapi kihívásokhoz? Tarts velem, segítek!

Kinek ajánlott a szülés utáni erősítő torna?

Ezt a kurzust kifejezetten kisgyermekes anyukáknak javasoljuk, a szülés utáni időszakra, a fizikai erősítéshez és emellett a fizikai és lelki megpróbáltatások leküzdéséhez. A hétköznapok során különösen nagy terhelésnek van kitéve az anyukák felsőteste és válla. Ha nem készülünk fel erre az időszakra és valahol izomgyengeség lép fel, a gerinc fiziológiás görbületei könnyen megbomlanak, torzulnak.

A gerinc helyes tartásához az is elengedhetetlen, hogy megfelelően tartsanak a váll körüli izmok. Ha hiányzik ez az egyensúly, akkor fokozott terhelés kerül a nyakra, derékra, s ez komoly mozgásszervi panaszokat okozhat. A túlterhelés vagy a féloldalas terhelés végső soron makacs nyak- és derékfájás formájában jelentkezhet. A mozgásrendszertanban alapszabály, hogy minden mindennel összefügg, így nincs megfelelő tartás erős törzs-, váll-, és hasizomzat nélkül sem.

Tornánk hasznos kiegészítő mozgásforma a azoknak is, akik már elkezdtek valamilyen szülés utáni regeneráló programot. A vállövet körülölelő izmok erősítése és módszeres átmozgatása jó kiindulópont ahhoz, hogy szabályosan és fájdalom nélkül tudj különböző plank-gyakorlatokat vagy saját testsúlyos edzéseket végezni. Ha szeretnél még jobban fejlődni a szülés utáni regenerációs tornádban, preventív gyógytornánk ebben is segítségedre lesz!

Milyen órákból áll ez az online program?

Minden kurzus megkezdése előtt egyéni online konzultáció keretében mérem fel egészségi állapotodat és erőnlétedet. Így biztos lehetsz benne, hogy személyre szabott és a szintednek megfelelő feladatokat kapsz majd. Természetesen a kurzus során is bármikor elérsz, ha kérdésed, panaszod lenne.

Az egyéni online konzultáció után meghívunk zárt Facebook csoportunkba, ahol:

  • minden héten elérsz egy új 50 perces órát , amelynek segítségével lépésről lépésre haladva erősítjük meg a vállöv izmait, valamint a kapcsolódó izomcsoportokat;
  • hetente egy 20 perces gyakorlósort (házi feladatot) is kapsz, amit akár naponta megcsinálhatsz, ha időd engedi;
  • továbbá heti egy új SzuperTipp videót is végigtornázhatsz, amelyben hengerezést és különböző nyújtásokat mutatunk be.

Emellett heti 1 csoportos konzultációt is tartalmazó interaktív órán is részt vehetsz, ahol megnézzük, hogyan haladsz és a gyakorlatok helyes kivitelezésére közvetlen visszajelzést is adok. Az interaktív órákon a részvétel nem kötelező, de nagyszerű lehetőség mindenki számára, hogy együtt tornázzon a csoporttal, és visszajelzést, inspirációkat kapjon a folytatáshoz.

3 blokk, 3 nehézségi szint, 3-4 hetes kurzusok

Szülés utáni erősítő tornánk teljes programja 3 egymásra épülő blokkból áll, amely 3 különböző nehézségi szintet céloz meg. A tornasorozat nyomán nem csak megerősödsz és visszanyered helyes testtartásodat, hanem azt is megtanulod, hogy a későbbiekben mire figyelj, és hogyan előzd meg problémáid esetleges kiújulását.

Hogyan tudsz csatlakozni a következő tornához?

A csatlakozáshoz Facebook regisztrációval kell rendelkezned, amivel a tornasorozat zárt csoportjába be tudsz majd lépni!

Ha szeretnél velem tornázni, töltsd ki és küldd el ezt a jelentkezési lapot, majd az e-mailben kapott számla alapján egyenlítsd ki a gyógytorna díját. Ezt követően időpontot egyeztetek veled az első egyéni online konzultációra, majd küldjük a meghívót a zárt Facebook-csoportba. Ide kerülnek fel minden héten a hosszabb, 50 perces órák, valamint a 20 perces gyakorlatsorok és a SzuperTipp-videók. A csoporttagságod alatt hozzáférésed korlátlan, tehát a tornasorokat bármennyiszer elvégezheted, ha kedved tartja!

Mennyibe kerül szülés utáni erősítő programunk?

A teljes edzésprogram 3 egymásra épülő blokkból áll. Induláskor csak az első blokk árát kell befizeted, majd minden blokk elvégzése után eldöntheted, hogy folytatod-e velünk a tornát, és vállalod-e a következő blokk költségeit. Ha csalódnál, bármikor kiszállhatsz. De reméljük, hogy gyorsan érzékelni fogod a pozitív változásokat magadon, hasonlóan azokhoz, akik jelenleg is különböző kurzusainkon vagy gyakorló óráinkon tornáznak velünk.

Az első 3 hetes Alapozó blokk díja 9.900, – Ft (áfával), amely az első héten 1 belépő egyéni online konzultációval kezdődik, majd a következő 3 hétben:

  • heti 1 x 50 perces online órát,
  • heti 1 x 20 perces feladatsort
  • és heti 1 tematikus SzuperTipp videót tartalmaz az otthoni gyakorláshoz.

A gyakorlatokat bármennyiszer elvégezheted. Ha már megtanultad az alapokat és megtetszett ez a mozgásforma, jöhetsz velünk a Középhaladó szintre!

A Középhaladó blokk díja 9.900, – Ft (áfával), amelynek során a fenti tematikát követve tornázunk, erősítünk és mobilizálunk újabb 4 héten át.

A Haladó blokk díja 9.900, – Ft (áfával) és újabb 4 héten keresztül biztosítja számodra a heti 50 perces online órát, a heti 20 perces feladatsort és a SzuperTippeket az otthoni gyakorláshoz.

Ne feledd, valamennyi blokk része hetente egy csoportos konzultációval egybekötött interaktív gyakorló óra is, ahol személyesen is szerettel várlak!

Tarts velem és jelentkezz most!

Ha kitöltöd az alábbi jelentkezési lapot, az Alapozó blokk részvételi díjáról, 8.900, – Ft-ról (amely az áfát tartalmazza) e-mailben számlát küldünk. Kérjük, hogy ezt a számlát online bankkártyás fizetéssel vagy átutalással egyenlítsd ki. Ha a befizetést követően a már megkezdett kurzus alatt meggondolnád magad, az indulást megelőző napig a megvásárolt kurzust átruházhatod barátod vagy ismerősöd számára. Ha ajándékba adnád ezt a tanfolyamot, olvasd el az alábbiakat!

Ajándékozni szeretném ezt a kurzust – mit tegyek?

Töltsd ki a saját nevedre a jelentkezési lapot, és a megjegyzés rovatban jelezd, hogy ajándékba szeretnéd adni. Egyúttal másold be a leendő megajándékozott elérhetőségi adatait és Facebook-oldalának hivatkozását. (Az egészségügyi kérdőívet nyugodtan átugorhatod.) A számla kiegyenlítése után ne felejtsd el őt értesíteni, mert fel kell vennie velünk a kapcsolatot a gyogytorna@szuperanyuka.hu e-mail címen!

Klassz, jövök hozzátok tornázni!

Szeretettel látunk! Kérjük, ide kattintva töltsd ki ezt a jelentkezési lapot. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező, de ezúton is köszönjük, ha minél több egyéb információt is megadsz magadról, amelyek segítenek nekünk a gyors kapcsolatfelvételben és a gyakorlatok testre szabásában.

Igen, jelentkezem a szülés utáni erősítő online tornára!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük