SzuperTest RTM online torna | Szétnyílt hasizom regenerálás
Főoldal » SzuperAnyuka Egészségtornák » RTM szétnyílt hasizom regeneráló torna Dórával

RTM szétnyílt hasizom regeneráló torna Dórával

2022-05-20
/

A szülésen átesett nők közel felét érinti az egyenes hasizmok eltávolodása és az ennek következtében fellépő számos kisebb-nagyobb tünet, mint pl. a derékfájás vagy a hátfájás. Az RTM szétnyílt hasizom regeneráló torna ezekre az esetekre kínál hatékony és eredményes megoldást – gyakran a műtét helyett is.

Nem csak szülés után, hanem a gyermekvállalásra készülőknek is érdemes az RTM-et választani. Mert a Kismama RTM torna nyomán bizonyítottan könnyebb lesz a szülés és gyorsabb a szülés utáni regeneráció.

A szétnyílt hasizom – és én

Viniczai Dóra szétnyílt hasizom specialista, RTM oktató
Viniczai Dóra RTM oktató, NMPT instruktor, szétnyílt hasizom specialista

Viniczai Dóra vagyok, RTM és Kanga PowerHouse oktató, NMPT instruktor. Szétnyílt hasizom- és medencefenék-regenerációval, valamint természetes mozgásminta tréninggel foglalkozom. Hármasikres anyukaként magam is szembesültem azzal, hogy milyen gondokat okozhatnak a szétnyílt hasizmok és a meggyengült gátizmok. Az első feladatom saját regenerációm volt. Így személyesen éltem át és tapasztaltam meg azt a folyamatot, amelyen téged is szeretnélek végigvezetni. Pontosan tudom, hogy a szép és erős has, gátizom és medencefenék nem csupán esztétikai hanem egészségügyi kérdés is, amelyre speciális egészségtornával hatékony válasz adható. Erről néhány hét alatt magad is megbizonyosodhatsz!
A jelentkezési lap kitöltéséhez kattints máris ide!

Erős, egészséges has és tónusos izmok

A SzuperTest RTM online alapozó torna célja a szétnyílt hasizmok, valamint a gát- és törzstartó izmok újjáépítése és regenerálása. A szülésen átesett nők közeli felét érinti a hasizmok kisebb-nagyobb eltávolodása, ami magától nem jön helyre, és sok későbbi probléma forrása lehet: derékfájás, hátfájás, gátizom-problémák, méh- vagy hólyagsüllyedés, köldöksérv.

A SzuperTest RTM online torna során óráról órára haladva egyre jobban megerősítjük a törzs és a medencefenék izmait. Regeneráljuk a szétnyílt hasizmokat, valamint a kapcsolódó izomcsoportokat – lényegében a teljes hasi izomkapszulát. A torna mellett abban is segítünk, hogy mire figyelj a mindennapok során, és hogyan előzd meg a probléma esetleges kiújulását.

RTM gyermekes anyukáknak és gyermekvállalásra készülőknek

A Kismama RTM tornát követően könnyebb a szülés és gyorsabb a szétnyílt hasizmok regenerációja

A hasizom megerősítése megfelelő egészségtornával – mint amilyen pl. az RTM – már a gyermekvállalásra való felkészülés időszakában is fontos, a várandós kismamáknak pedig különösen ajánlott mozgásforma. Kutatások bizonyítják, hogy azok, akik regenerált hassal mennek neki a szülésnek – legyen az császár vagy hüvelyi szülés -, sokkal kisebb mértékű hasizom-szétnyílással, és lényegesen gyorsabb felépüléssel számolhatnak. Nem utolsó sorban jobban bírják az első hónapok fizikai megpróbáltatásait is kisgyermekük mellett. Sőt, az ilyenkor gyakran megjelenő hátfájás és derékfájás is elkerüli őket.

A szétnyílt hasizom okai

Ha kíváncsi vagy, miért jelentkezik egyre több nőnél manapság a szétnyílt hasizom problémája, itt találsz róla egy rövid olvasnivalót. Míg a következő linkre kattintva egy Facebook-bejegyzésben hasznos infókat találsz a medencefenék gyengeségének jeleiről. Az alábbi videó segítségével pedig otthon, saját magad is meg tudod nézni, milyen állapotban van hasad!


A SzuperTest RTM online torna során óráról órára haladva egyre jobban megerősítjük a törzs és a medencefenék izmait. Regeneráljuk a szétnyílt hasizmokat, valamint a kapcsolódó izomcsoportokat – lényegében a teljes hasi izomkapszulát. A torna mellett abban is segítünk, hogy mire figyelj a mindennapok során, és hogyan előzd meg a probléma esetleges kiújulását.

Mi a módszert, a gyakorlatokat, a személyes figyelmet és a sok évnyi tapasztalatot adjuk, de a munka oroszlánrésze és sikere természetesen a Tiéd!

A SzuperAnyuka Egészségtornákon már több száz anyukának, kismamának és várandósságra készülő hölgynek nyújtottunk hatékony segítséget az RTM módszerrel. Csatlakozz Te is az elégedett és panaszmentes anyukák csapatához – a jelentkezési lap kitöltéséhez kattints ide!

Miért válaszd a SzuperTest RTM online alapozó tornát?

Röviden: mert nagyon komoly szakmai háttér áll mögötte, így ez a torna valóban hatékony és biztonságos. S bár online órákon veszel részt, mégis sok személyes figyelmet és támogatást kapsz tőlünk. A bevezető egyéni konzultációtól kezdve a heti élő interaktív órákon át a folyamatos, személyes tanácsadásig jelen vagyunk, ha igényled. Nálunk garantáltan nem maradsz egyedül a problémáddal és nem maradnak megválaszolatlanok a kérdéseid sem. Nem utolsó sorban pedig akkor tornázol velünk, amikor van időd. Ráadásul annyit, amennyi jól esik, mert minden videóhoz és gyakorlatsorhoz a kurzus végégig éjjel-nappal, bármikor hozzáférsz.

S akkor kicsit bővebben a szakmai háttérről: a SzuperTest RTM online tornasorozat a Rectus Training Módszeren (RTM) alapul. Az RTM nagy előnye hogy egészségügyi (posztnatális) szempontok mentén, szülész-nőgyógyász orvos aktív közreműködésével fejlesztették ki. Így a tornasorokat – a fokozatosság betartása mellett – nyugodtan végezhetik gyermekvállalásra készülők, vagy már szülésen átesett anyukák is a sérülés veszélye nélkül, életkortól függetlenül.
Az RTM jó választás azok számára is, akik hosszabb kihagyás után biztonságos keretek között szeretnék visszaszerezni erőnlétüket, mielőtt újrakezdenék kedvenc sportjukat.

Milyen órákból áll egy SzuperTest RTM online torna?

A piacon kétféle online RTM-kurzusból választhatsz a tornára fordítható időd és anyagi lehetőségeid szerint. Mivel mindkét változatot mi adaptáltuk online alkalmazásra, így őszintén tudjuk ajánlani bármelyiket. Ugyanakkor nálunk, a SzuperAnyuka Egészségtornáknál a gazdagabb és összetettebb RTM Prémium hasizom-regeneráló programot találod meg. Ugyanis azt tapasztaljuk, hogy azok a plusz tornák, tartalmak és információk, amelyeket csak a Prémium programban érhetsz el, sokkal hatékonyabbá és eredményesebbé teszik a regenerációt. Méghozzá azzal, hogy az RTM Prémium kurzusok résztvevői sokkal tudatosabban tornáznak és alkalmazzák azokat a gyakorlatokat és technikákat, amelyek segítenek a regeneráció erdményeit hosszú távon is megőrizni.

Az RTM Prémium kurzus egyéni online videokonzultációval, szintfelméréssel és a gyakorlatok személyre szabásával indul. Ezt követően regisztrálnod kell az RTMonline.hu honlapon, és miután kiválasztottál engem RTM oktatódnak, minden héten egy-egy új 60 perces órát, valamint 2×20 perces gyakorlatsort (házi feladatot) érhetsz el a honlapon a MyRTM fiókodban. Emellett heti 1 csoportos konzultációt is tartalmazó interaktív tornaórán is részt vehetsz, ahol a gyakorlatok helyes kivitelezésére is azonnali visszajelzést adunk.

Az RTM Prémium programban a fentieken túl további hasizom-regenerálást segítő infovideókat, a még hatékonyabb regenerációt támogató kiegészítő tornasorokat és folyamatos szakértői konzultációs lehetőséget ill. utánkövetést is kapsz tőlünk.

A programokat zárt Facebook-csoporttal is támogatjuk, ahol további hasznos információkat találsz és egymással is megoszthatjátok tapasztalataitokat és tornaélményeiteket. Ha pedig már túl vagy az alapozó sorozaton és magabiztosan tornázol, csatlakozhatsz a párhuzamosan futó online RTM gyakorlóórákba is. Így ha megszereted ezt a mozgásformát, érzékeled a javulást és szeretnél továbblépni, az alapozó torna befejezését követően sem maradsz új gyakorlatok, inspiráló csoport és szakértői útmutatás nélkül!

Hogyan tudsz csatlakozni a SzuperTest RTM Prémium online tornához?

Töltsd ki és küldd el ezt a jelentkezési lapot, majd az e-mailben kapott számlát bankkártyával vagy átutalással egyenlítsd ki. Ezt követően időpontot egyeztetünk veled az első személyes (video)konzultációra, hogy felmérjük az állapotodat és testre szabjuk a gyakorlataidat. Majd meghívót küldünk a tornához kapcsolódó zárt Facebook-csoportba, továbbá arra kérünk, hogy regisztrálj az RTMonline.hu oldalon, ahol saját fiókodba fogod megkapni a tornavideókat.

Ide minden héten felkerülnek a 60 perces órák, majd pedig a 20-20 perces gyakorlatsorok, valamint a SzuperTest RTM Prémium kurzus tagjaként további hasznos tartalmakat is kapsz hétről hétre. Tagságod alatt hozzáférésed korlátlan, tehát a gyakorlatokat bármennyiszer elvégezheted ha kedved tartja. Ha pedig a tornasorozat után folytatnád a szervezett tornát, csatlakozhatsz az online RTM gyakorló órákhoz (ezek díját a jelen kurzus ára nem tartalmazza).

Gyere és próbáld ki a rövidesen induló új kurzust, amelyhez a jelentkezési lapot itt találod!

Mennyibe kerül a SzuperTest RTM online alapozó torna?

A SzuperTest RTM Prémium teljes edzésprogramja 4 egymást követő és egymásra épülő blokkból áll. Induláskor csak az első blokk árát kell befizeted. Majd minden blokk elvégzése után eldöntheted, hogy folytatod-e velünk a tornát, és vállalod-e a következő blokk költségeit. Ha csalódnál, bármikor kiszállhatsz. De reméljük, hogy Te is gyorsan érzékelni fogod a pozitív változásokat magadon, és velünk tartasz a teljes sorozatban.

Az Alapozó blokk

Az első 3 hetes SzuperTest RTM Prémium Alapozó blokk díja 15.900, – Ft (áfával), amely tartalmaz 1 belépő egyéni online konzultációt, majd a következő 3 hétben:

 • heti 1 x 60 perces online órát,
 • heti 1 x 60 perces csoportos élő online órát, és
 • heti 1 x 20 perces feladatsort az otthoni gyakorláshoz.
 • heti 1×15 perces SzuperTipp videót, a regenerálást segítő információkkal, tippekkel és a hatékonyságot növelő tornasorokkal, továbbá
 • szakértői utánkövetést és tanácsadást, amelynek keretében hétről hétre megnézzük, hogyan haladsz a regenerációban, és instrukciókat kapsz a gyakorlatok helyes kivitelezéséhez, ami az eredményes torna egyik alapfeltétele.

Ha a kurzus végére sikeresen megtanulod az alapokat és megtetszett ez a mozgásforma, jöhetsz velünk a Középhaladó szintre. Vagy akár megismételheted az alapozó kurzust is!

A Középhaladó és Haladó blokkok

A Középhaladó blokk 1. és 2. keretében egyre nehezebb és összetettebb gyakorlatokkal tornázunk, erősítünk és regenerálunk újabb 4 héten át. A befejezés után az edzettséged szintje és a regeneráció mértéke alapján átléphetsz az online RTM gyakorlóóra csoportunkba is. De dönthetsz úgy is, hogy inkább az online torna következő Haladó blokkjában, nagyobb egyéni figyelem és támogatás mellett szeretnél még tovább fejlődni. Itt regenerált hasizmokat és jó általános erőnlétet feltételező, kifejezetten dinamikus online órák, valamint csoportos interaktív tornák várnak Rád!

A középhaladó és haladó blokkok díja az alapozó kurzuséval megegyező: 15.900,- Ft (áfával).

Az elküldött jelentkezés alapján a Szupertest RTM Prémium Alapozó blokk részvételi díjáról e-mailben számlát küldünk. Kérjük, hogy ezt a számlát online bankkártyás fizetéssel vagy átutalással egyenlítsd ki. Ha a befizetést követően meggondolnád magad, az indulást megelőző napig a megvásárolt tornát átruházhatod barátod vagy ismerősöd számára. Ha ez a szándékod, írj egy e-mailt az info@szuperanyuka.hu e-mail címre.

Ajándékozni szeretném ezt a tornasorozatot – mit tegyek?

Töltsd ki a saját nevedre a jelentkezési lapot, és a megjegyzés rovatban jelezd, hogy ajándékba szeretnéd adni. Egyúttal másold be a leendő megajándékozott Facebook-oldalának hivatkozását. (Az egészségügyi kérdőívet nyugodtan átugorhatod.) A számla kiegyenlítése után ne felejtsd el őt sem értesíteni, mert fel kell vennie velünk a kapcsolatot az info @ szuperanyuka.hu e-mail címen!

Klassz, jövök hozzátok tornázni!

Szeretettel látunk! Kérjük, kattints az alábbi linkre a jelentkezési lap eléréséhez. Az űrlapon csak a *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező. Ugyanakkor hálásak vagyunk, ha minél több egyéb információt is megadsz magadról, amelyek segítenek nekünk a gyors kapcsolatfelvételben és a neked ajánlott gyakorlatok testre szabásában.

Igen, ide kattintva jelentkezem a legújabb SzuperTest RTM online tornára, kérem az űrlapot!

2 hozzászólás

 1. Körtvélyessy Dóra szerint:

  Kedves Dóra!
  Egy gyógytornász javasolt téged, mivel felkerestem a problémám miatt. 16 hónapja szültem és nálam is kialakult a nyitott hasizom. Én korábban is nagyon derékfájós voltam (gerinc, csípő problémák miatt) de igazából mindig is mozogtam és várandósság előtt évekig Pilateseztem és -várandósság velejárója-, a “jó kis” relaxin hormon miatt szerencsére kevesebb lett a derékfájás. A szülést követően végeztem szülés utáni regeneráló programot, ami biztos sokat javított mind a derekam állapotán, mind a nyitott hasizmomon. Szóval a kérdésem, hogy nekem köldök fölött szűk 1 ujjnyi a nyitottság, köldök alatt fél (saját mérés alapján), és már tervezzük a második babát. Érdemes lenne azért elvégezni egy RTM kurzust, vagy ennél jobban nem fog záródni?! Vagy ha záródik, akkor ha nem végzem utána folytatólagosan a tornát, újra nyitott lesz?
  Köszönöm a segítséget.

 2. SzuperAnyuka szerint:

  Kedves Dóra, köszönjük a kérdést! Mindenképpen érdemes tornával készülni a következő terhességre, tónusban tartani, erősíteni a remélhetőleg jól öszezárt izmokat. Kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy a regenerált, jó állapotú has- és törzstartó izomzattal kisebb a szétnyílás, könnyebb és általában problémamentesebb a szülés, továbbá sokkal gyorsabb a regeneráció. Az összezárt állapot újra elérhető és hosszú távon fenntartható. Ehhez nem szükséges állandóan tornázni, viszont célszerű odafigyelni néhány fontos dologra. Ezek az ismeretek, tapasztalatok, tanácsok minden kurzusunkon az átadott ismeretek fontos részét képezik. Szeretettel várunk téged is a következők valamelyikén!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük