szuperanyuka.hu/rtm-shorts-Doraval
Főoldal » SzuperAnyuka Egészségtornák » RTM Shorts Dórával

RTM Shorts Dórával

Az RTM Shorts kifejezetten a szétnyílt hasizmok regenerációjára és a hasizmok izomegyensúlyára, funkcionális működésére fókuszál rövid, lényegre törő videókkal. Ez nem azt jelenti, hogy csak hasizom gyakorlatokat végzünk, hiszen ahhoz, hogy a hasizmaink funkcionálisan tudjanak működni, fontos, hogy milyen a testtartásunk, hogyan lélegzünk, milyen rugalmasan tudnak reagálni a gátizmaink, így ezek a területek is nagy hangsúlyt kapnak.

Mi ez a kurzus/torna?

Az RTM Shorts egy hasizom regeneráló kurzus, ahol állapotfelméréssel és a gyakorlatok testre szabásával indítunk, majd az alapoktól felépítve, hétről hétre fokozatosan haladva aktiváljuk a mélyizmokat, tónusossá tesszük a hasat, fejlesztjük a mozgásmintákat és a testtartást. Ezáltal regeneráljuk a szétnyílt hasizmot és/vagy a felborult izomegyensúlyt.

Az RTM Shorts kurzusra ide kattintva tudsz jelentkezni!

Miben más, mint a többi hasonló torna?

A szülés utáni regeneráló tornáknál nagyon fontos, hogy a Te tested milyen állapotban van, milyen pozícióban, milyen mozdulatra hogyan reagál. Az RTM Shorts kurzusban egyéni állapotfelméréssel kezdjük a közös munkát. Ez alapján fogom tudni testre szabni a gyakorlatokat, hogy a közös munka valóban biztonságos és hatékony legyen.

A programban kétirányú a kommunikáció: folyamatosan jelen vagyok, támogatlak. Nem csak megkapod a videókat, amit úgy végzel el, ahogy tudsz, hanem bármikor kérdezhetsz, amire érdemi szakmai, neked testre szabott választ kapsz.

Az RTM Shorts tornaprogramban fókuszált munka folyik, ahol fejlesztjük a mozgásmintákat, ideg-izom kapcsolatot, új dolgot tanítunk a testünknek, hogy minél hatékonyabban tudjon működni a mindennapokban vagy akár terhelés alatt is. Ha van bármi panaszod, pl térd vagy szeméremcsont fájdalom, adok neked plusz instrukciókat vagy alternatív gyakorlatokat.

Gerinc- vagy köldöksérvvel is bátran vágj bele a programba, ezekhez is kapsz megfelelő iránymutatást.

Kiknek ajánljuk az RTM Shorts online kurzust?

 • Szülés után mindenkinek, akár hüvelyi szülés, akár császármetszés után. Szétnyílt hasizom, hasizmok izomegyensúlyának felborulása, derék- és hátpanaszok esetén. De akár akkor is, ha rég nem mozogtál/sportoltál és szeretnél fokozatosan visszatérni.
 • Várandósságra készülőknek első baba vagy többedik terhesség előtt.
 • Hüvelyi szülés és császármetszés után 6 héttel tudsz becsatlakozni legkorábban, de akár évekkel, évtizedekkel szülés után is ajánlott a kurzus.
 • Kismamák is bátran csatlakozhatnak a 12. hétig. Utána a SzuperTest RTM Kismama programot javaslom.
 • Sérv (köldök, ginerc, hólyag…) sem kizáró ok, a gyakorlatok testre szabásánál figyelembe vesszük.

Kiknek nem ajánljuk?

 • Szülés utáni első 6 hétben nem javaslom ezt a programot. Ha panaszod van, akkor egyéni konzultációra tudsz jönni akár személyesen, akár online.
 • Kismamáknak a 12. hét után inkább a SzuperTest RTM Kismama program ajánlott, de a 8-10. hétig bátran becsatlakozhatsz ide.
 • Ha medencefenék problémád van, mint például inkontinencia, méh-, hólyagsüllyedés, aranyér, akkor a SzuperTest medencefenék regeneráló kurzust javaslom indításképp, de annak az 1. vagy 2. blokkja után be tudsz majd ide csatlakozni.

Hogyan épül fel az RTM Shorts?

Az RTM Shorts kurzus hasonló az RTM Szétnyílt hasizom regeneráló kurzushoz, de annál rövidebb videókl áll. Azoknak készült, akik jobban szeretnek akár minden nap rövidebbeket tornázni, a heti 2-3 hosszabb alkalom helyett. A kurzus 3 egymásra épülő 4 hetes blokkból áll. Az 1. blokkban az első héten állapotfelmérés zajlik, plusz alapozó, aktiváló, infó videók érkeznek, hogy minél szabályosabban tudd majd végezni a gyakorlatokat és minél hatékonyabb legyen a torna. Ezek a videók kb 3-5 percesek.

2. héttől kezdve pedig minden héten 2 db kb 15 perces tornavideót kapsz. Az egyik közvetlenül a hasizmok regenerációjára fókuszál. A másik közvetett módon célozza ezt a területet: testtartás, izomegyensúly, alakformálás a domináns. A 3. videó a héten pedig egy kb 10-15 perces SMR, nyújtás vagy infóvideó, amivel még hatékonyabbá teheted a tornáidat, még rugalmasabban reagálóvá a testedet. Ezek a kis SzuperTippek nagyban hozzájárulnak a tested hatékony működéséhez.

Plusz a kurzus tartalmaz sok kis segédlet videót, ami segít a gyakorlatok szabályos kivitelezésében, megmutatom az összefüggéseket, miért fontos foglalkozni az adott területtel. Kis szakmai háttéranyag, ha érdekel a téma. De ezek nem kötelező elemei a kurzusnak, csak ha szívesen tanulsz.

Jelentkezz és próbáld ki máris az RTM Shorts kurzust!

Az RTM Shorts kurzus nem tartalmaz az interaktív órákat. Ha ilyenekre van igényed, kiegészítő bérlettel be tudsz csatlakozni a SzuperTest RTM komplex hasizom regeneráló kurzus óráira. Ennek díja 2.000 Ft / 4-hetes blokk.

Milyen eredményre számíthatsz?

Mindenki máshonnan indul, máshogy reagál a teste, eltérő időt tudunk rászánni a tornára, így nagyon fontos, hogy a saját ütemedben haladj, ne másokhoz mérd magad. De nyilván ez egy fontos kérdés mindenkinek.

Általánosságban az a tapasztalat, hogy az RTM Shorts első blokkjának végére szűnnek a korábbi panaszok, mint pl derék- és hátfájás és a labilis has érzete. Tónusosabbak lesznek a hasizmok és fejlődik a testtartás is. Te érzed belülről a változást, azt hogy jobban megtart a tested. A 2. blokk végére közeli családtagok észrevehetik a változást. Egyre könnyebben tudod kivitelezni a gyakorlatokat, jobban ráérzel. A 3. blokk végére külső szemlélők is látják a tested változását. Általában laposabb, erősebb a has. Már a futás nem jelent gondot, el tudsz kezdeni aktívabban mozogni.

Szerintem fontos eredmény az is, hogy rengeteget tanulsz a saját testedről, vakfoltjaidról, határaidról. Sokkal hatékonyabban tudsz mozogni, más sportokat, mozgásformákat végezni. Megtanulod, ha egy gyakorlat nem megfelelő neked, mivel, hogyan tudod helyettesíteni.

Mit kapsz tőlünk, ha jelentkezel?

Az RTM Shorts programban sok egyéni figyelem és testreszabott gyakorlatok mellett minden héten kapsz:

 • két kb. 15 perces tornavideót,
 • egy kb 10-15 perces SzuperTippet, ami vagy egy hétköznapokra hasznos praktika, az aktuális témában edukációs infóvideó, egy extra nyújtás, SMR,
 • kiegészítő kis infóvideókat, segédleteket, amit segítik a munkádat, hatékonyabbá teszik a programot és edukálnak a témában

Eszközigény

Tornaszőnyeg, SMR henger és/vagy kislabda (teniszlabda), jógatégla (ez egy vastagabb könyvvel helyettesíthető).

Ki lesz az oktatód?

Viniczai-Fenes Dóra vagyunk, a SzuperAnyuka Egészségtornák szakmai vezetője. Szülés utáni regenerációval foglalkozom, azon belül is a fő fókusz a szétnyílt hasizom (RTM) és medencefenék (PowerHouse), mélyizom (RYC) regeneráció, mozgásminták (NMPT, szenzomotoros gerinctrainer) fejlesztése. De emellett foglalkozom kinezio tapinggel, hegkezeléssel is.

Merre tudsz az RTM Shorts után továbblépni?

Minden RTM Shorts blokk végén egyeztetünk, hogy érzed a gyakorlatokat, van e változás, fejlődés a testedben, eredeti panaszok hogyan reagálnak a mozgásra. Ezek alapján közösen kitaláljuk, mi lenne Neked a megfelelő irány:

 • továbblépsz a következő blokkra
 • megismétled az adott blokkot
 • vagy átcsatlakozol egy másik programunkba (pl medencefenék regeneráló kurzus, testtartás fejlesztő blokk, szenzomtoros fejlesztés, gerinc vagy akár mobilitás program….)

Ez a SzuperAnyuka Egészségtornák lényege, hogy blokkon belül is testre szabott torna folyik, de a blokkok végeztével is teljesen Rád tudjuk szabni a regenerációs folyamatot.

A 3 alapozó blokk elvégzése után be tudsz csatlakozni a SzuperTest CoreTraining programba, ha regenerálódott a tested. SzuperAnyuka PRIME programban érdemes folytatni, ha még az adott szinten van szükséged fejlődésre, erősödésre.

Várandósság esetén a SzuperTest RTM Kismama programot javasoljuk.

Vagy lehetőséged van a dobozos tornáink közül választani egy Neked való/tetsző programot. De mindenképp egyeztetni fogunk a program végén is, hogy én mit javaslok neked.

Mennyibe kerül? 

Bevezető áron 18.900 Ft / 4 blokk, amit tudsz rendezni bankkártyával vagy utalással. Igény esetén tudunk Eurós számlát is kiállítani.

A jelentkezéshez kattints ide most!

Ha szeretnél interaktív órákon is részt venni, 2.000 Ft-ért tudsz 4-hetes kiegészítő bérletet venni a kurzus alapdíja mellé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük