Gyerekpárna használata refluxos vagy bedugult orrú babáknál
Főoldal » SzuperMozgó » Mikortól ajánlott a gyerekpárna használata?

Mikortól ajánlott a gyerekpárna használata?

Monspartné Szécsi Anikó (konduktor) és Floszberger Petra (gyógytornász) ajánlása alapján a gyerekpárna kisiskolás korig nem javasolt. Akkor is csak lapos és szivaccsal töltött, nem pedig tollas.

Mégis sok oka lehet, hogy előbb elkezdjük használni. Például azért szeretne a pici, mert a szülőknek is van és neki is tetszik. Ezért mindenből magasra építkezik, amit talál, a feje alá teszi. Ez esetben jobb, ha megajándékozzuk egy neki való párnával ? Az a fontos, hogy ne “megtörje” a nyakát, hanem a felső háti szakaszt is alá tudja kicsit támasztani. Tehát relatív nagy felületű és minél laposabb legyen, hogy ne emelje meg túlságosan.

Mikor javasolt mégis?

Milyen esetben és hogyan használjuk babáknál gyerekpárnát

SzuperMozgó konduktora mikor javasolja a párnát babáknak

Nyilván más a helyzet, ha refluxos piciről, vagy náthás időszakról van szó. Ez esetben meg lehet emelni az ágy lábát (bár gyakran a kívánt emelés hatására a gyerek az ágy végébe csúszik ?). Ilyen esetben is a hátát érdemes megtámasztani és nem a nyaka alá tenni valamit. Jelen esetben a szopipárna a nyerő, ebbe gyakorlatilag félig ülőhelyzetbe lehet helyezni, így a sav nem bír feljönni olyan magasra, nem okoz bajt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük