Baconbe tekert szűzpecsenye | SzuperAnyuka
Főoldal » SzuperAnyuka konyhája » Baconbe tekert szűzpecsenye

Baconbe tekert szűzpecsenye

A baconbe tekert szűzpecsenye szuper vendégváró: akár előző nap előkészíthető, a vendégek érkezése előtt csak be kell dobni a sütőbe. Glutén- és tejérzékeny barátaink is nyugodtan fogyaszthatják, ha odafigyelünk, milyen mustárt és bacont  használunk.

Hozzávalók:

  • szűzpecsenye
  • bors
  • glutén- és tejtermék-mentes mustár
  • Pirosarany
  • glutén- és tejtermék mentes bacon szeletek
  • liba- vagy kacsazír
  • kerámiatál
  • alufólia

Előkészületek:

A szűzpecsenyéket leöblítem és megtisztítom. Szerencsére ez általában egy  könnyű folyamat, maximum egy vékony hártyát szoktam levágni a színhúsról. Pont emiatt a gyerekek is nagyon szeretik, nem bukkannak semmiféle mócsingra, zsíros részre.

Annak függvényében, hogy mivel pácolom a húst, besózom, borsozom. A Pirosarany elég sós magában, arra a húsra csak mértékkel teszek.

Érdemes a kenceficéket külön kistálba kitenni, hogy a hússal érintkező ecsetet ne mártsuk vissza az üvegbe. A Pirosaranynál ilyen gond nincs, nagyon egyszerű a használata. Valamint itt jó kikészíteni minden mást is, amire szükségünk lesz, hogy ne maszatos kézzel kelljen majd az alufólia után kutatni a fiókban.

Pácolás:

Ecsettel mind a két oldalát bekenem a húsoknak. Ezt a fázist rettentően élvezik a gyerekek, mert lehet ötvözni a konyhai örömöket a festés élményével. Majd a bacon szeleteket szép sorban, egymás után rátekerem a húsokra. Olyan szorosan, hogy a hús ne látszódjon ki.

Már most kizsírozom a kerámiatálat, hogy másnap, amikor sütőbe teszem, már semmit ne kelljen elővennem, összemaszatolni magam. Ráteszem a húsokat, letakarom fóliával. Egy éjszakán át a hűtőben pihen.

Sütés:

180 fokra előmelegített sütőbe teszem letakarva. Időnként meglocsolom a saját zsírjával. Amikor már megpuhult a hús, fólia nélkülaranybarna, ropogósra sütöm.

Ami nagyon fontos, hogy én még akkor sem sütömlégkeveréssel, ha le van takarva. Nekem még a fólia alatt is kiszárítja a húst az állandó légáramlat. De normál sütési móddal finom puha, szaftos lesz.

További hasonlóan egyszerű, mentes, gyerekekkel közösen készíthető recepteket találtok a zárt SzuperAnyuka konyhája facebook csoportunkban, ahol sok szuper anyuka osztja meg tapasztalatait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük